Doesburg Politie ontruimd hennepkwekerij

zaterdag 21 februari 2015

Doesburg - De politie heeft zaterdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Windmolenstraat in Doesburg. Er werden in de woning zowel beneden als boven zo?n 700 planten aangetroffen. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Die middag was Leander bezig om in de omgeving eenstroomstoringte verhelpenomdat een aantal woningen zonder stroom zat. Toen destroom er weer op kon, hoorde men een klap en zag men een steekvlam ontstaan inde woning waar de hennepkwekerij bleek te zitten. Door de illegale stroomaftapwas daar een gevaarlijk situatie ontstaan. Vanmiddag is gestart met hetontruimen van de woning. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, danloopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zichbezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schadedie de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijvendraaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaalafgetapte energie.

De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijkeprioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken.Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politieeen halt toe te roepen.

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:Aanwezigheid van hennepgeur.

Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.

Constant zoemend of ronkend geluid.

Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zevenaar | 112 alarmeringen Zevenaar | Goedkoop Tanken in Zevenaar | Supermarkten in Zevenaar | Weerbericht Zevenaar