Politie verhoort vijf jongens over illegaal vuurwerk

dinsdag 15 november 2016

Didam - Maandag 14 november heeft de politie vijf jongens uit Didam verhoord over het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. Bij de jongens zijn in totaal 300 nitraten aangetroffen. Een klein deel hiervan had een deel van de jongens bij zich, de rest lag thuis. De nitraten zijn door de politie in beslag genomen en worden vernietigd.

De politie werd maandagmiddag gebeld door het Liemers College over het feit dat een leerling een nitraat afgestoken had bij school en er ook een nitraat in zijn bezit was aangetroffen. Via deze melding werd duidelijk dat er vijf jongens illegaal vuurwerk in bezit hadden. Ter plekke op het Liemers College bleek dat vier van de vijf jongens ook één of meer nitraten bij zich hadden op school. Het gaat om twee jongens van 12, twee jongens van 13 en één 14-jarige jongen.

De jongens zijn door de politie verhoord en doorverwezen naar Bureau Halt voor een passende strafmaatregel.

Illegaal vuurwerk is heel onveilig. Zwaar knalvuurwerk veroorzaakt het meeste letsel en de meeste schade en overlast. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Bel dan met de politie via 0900-8844. Belt u liever anoniem: 0800-7000.

2016559753

bron: politie.nl | Categorie: overlast-vandalisme


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zevenaar | 112 alarmeringen Zevenaar | Goedkoop Tanken in Zevenaar | Supermarkten in Zevenaar | Weerbericht Zevenaar