Overvaller aangehouden in Identificatielocatie Didam

maandag 25 juli 2016

Didam - De politie heeft vrijdag 22 juli in de identificatielocatie in Didam een 23-jarige Algerijn aangehouden die in Duitsland veroordeeld was voor een overval en voortvluchting was. De man zal aan Duitsland worden overgeleverd.

In de Identificatielocatie in Didam  werkt de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) samen met ondersteunende collega’s om de identiteit van asielzoekers vast te stellen en de asielzoeker te registreren. Eén van de stappen die in het identificatieproces wordt doorlopen, is een check in de politiesystemen of de asielzoeker hierin voorkomt. Bij deze check bleek dat de 23-jarige Algerijn gesignaleerd stond voor een overval. Hij is van Duitsland naar Nederland gevlucht en hoopte waarschijnlijk zo zijn straf te ontlopen. De man was had zich overigens onder een valse naam aangemeld. Mede dankzij de recent aangescherpte procedure is deze informatie naar voren gekomen en kon hij worden aangehouden.

Identificatielocatie

Eén van de eerste stappen in de aanvraag van asiel in Nederland is identificatie. De politie is verantwoordelijk voor de vaststelling van de identiteit. Vanwege de grote toestroom van vluchtelingen zijn er in Nederland meerdere identificatielocaties in het land opgezet om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. De Identificatielocatie in Didam werd op dinsdag 13 oktober 2014 geopend om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. Sinds de opening is in Didam van 2100 asielzoekers de identiteit vast gesteld. 

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zevenaar | 112 alarmeringen Zevenaar | Goedkoop Tanken in Zevenaar | Supermarkten in Zevenaar | Weerbericht Zevenaar