Straatroof blijkt valse aangifte

donderdag 31 augustus 2017

Angerlo - De politie denkt dat de 25-jarige man uit Zevenaar die op 7 juli slachtoffer zou zijn geweest van een straatroof het verhaal heeft verzonnen. De politie maakt proces-verbaal op voor het doen van valse aangifte.

De man verklaarde dat hij op zijn fiets door mannen zou zijn klemgereden en vervolgens zou zijn geslagen en beroofd. De politie deed uitgebreid onderzoek naar het incident en besteedde er ondermeer aandacht aan in het opsporingsprogramma Dossier Gld.

Gaandeweg het politieonderzoek, kwamen er steeds meer twijfels bij het verhaal van de man. De politie vermoedt dat het hier om een valse aangifte gaat.

Valse aangifte

Het doen van een valse aangifte is een misdrijf en wordt zwaar bestraft. Als de politie erachter komt dat de aangever gelogen heeft bij het doen van een aangifte riskeert diegene een gevangenisstraf van maximaal 1 jaar. Valse aangiften bezorgen de politie veel onnodig werk. Ook kunnen dergelijke ernstige incidenten voor veel onnodige onrust zorgen bij inwoners.

 

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zevenaar | 112 alarmeringen Zevenaar | Goedkoop Tanken in Zevenaar | Supermarkten in Zevenaar | Weerbericht Zevenaar