Doortastend optreden leidt tot aanhouding van twee winkeldieven

zaterdag 29 april 2017

Duiven - De politie heeft op vrijdag 28 april rond 12.00 uur –met dank aan doortastende medewerkers van twee winkels op bedrijventerrein Nieuwgraaf in Duiven- twee verdachten aangehouden voor winkeldiefstal.

De politie werd gebeld om te komen naar een winkel waar een 23-jarige beveiligingsmedewerker iemand onder controle had, die hij had aangesproken omdat deze er met enkele smartphones vandoor wilde gaan. Hierop ontstond een vechtpartij, waarbij de medewerker enkele klappen kreeg. Hij wist de verdachte niettemin tegen de grond te werken. De gealarmeerde politie nam direct de 38-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) over.

Op dat moment kwam een medewerker van een naburige winkel aanlopen met een ander persoon; deze zou zich verdacht hebben gedragen; bij deze verdachte werden enkele nieuwe smartphones aangetroffen. Ook deze man –een 26 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats- werd ingerekend en meegenomen. 

Iedereen mag -als die een strafbaar feit ontdekt- een verdachte aanhouden. Dit staat in het Wetboek van Strafrecht  artikel 53  Wel zijn er eisen en voorwaarden aan dit zogeheten burgerarrest verbonden.

In dit geval in Duiven lijkt het allemaal prima te zijn verlopen; de medewerkers zijn dan ook hartelijk bedankt!

2017192127 RL

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zevenaar | 112 alarmeringen Zevenaar | Goedkoop Tanken in Zevenaar | Supermarkten in Zevenaar | Weerbericht Zevenaar